Sådan holder du hjernen frisk

Selvom hjernen bliver ældre, kan den sagtens være lige så aktiv som en yngre. Men det kræver en større indsats at holde den frisk, end det gjorde tidligere i livet. Vi giver dig gode råd til, hvad du kan gøre for at holde fast i din mentale sundhed langt op i årene. 

En aktiv hverdag med bevægelse er vigtig hjernegymnastik.
En aktiv hverdag med bevægelse er vigtig hjernegymnastik.

Hvordan bliver du mental sund?

Men hvordan gør du så? Altså holder hjernen frisk. Ligesom din krop har hjernen brug for vedligeholdelse for at ruste den til at klare de bump, som livet byder på.

Undersøgelser fra Statens Serum Institut for Folkesundhed viser, at sandsynligheden for at have god mental sundhed stiger jo mere aktiv du er, jo oftere du engagerer sig i aktiviteter og fællesskaber, og jo oftere, du gør noget for andre.

Når du skal sikre din mentale sundhed, handler det derfor i store træk om:

  • At være aktiv – hver dag
  • At gøre noget nyt
  • At indgå i sociale fællesskaber
  • At gøre noget meningsfuldt

Det kan være alt fra at gå en tur, tilberede mad, du ikke har smagt før, synge og begynde på et dansehold til at yde en frivillig indsats i en lokal forening. Noget der betyder noget for dig.

Sociale relationer er vigtige

Gode sociale relationer er vigtige forudsætninger for, at du kan leve et sundt og lykkeligt liv. Læge, Bente Klarlund ville faktisk gå så langt som at give venskaber på recept, hvis hun kunne. Venskaber og sociale relationer ligger nemlig helt på højde med at dyrke motion og at stoppe med at ryge.  

I filmen nedenfor fortæller Bente Klarlund om vigtigheden i at holde hjernen frisk, og hun giver gode råd til, hvordan man kan bevare sin mentale sundhed.

 

Stil dig selv de rigtige spørgsmål

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan styrke din mentale sundhed, så overvej nedenstående spørgsmål. De kan sætte dine tanker i gang og måske spore dig ind på, hvilke ændringer du kan lave i din hverdag, som kan styrke din mentale sundhed.

  • Hvad gør dig rigtig glad?
  • Hvad er det seneste, du har gjort, som har givet dig fornyet energi?
  • Gør du noget i hverdagen, som udfordrer dig?
  • Hvad kan du gøre af nye ting, som du aldrig har prøvet før?
  • Er du en del af fællesskaber, som er vigtige for dig?

Men man kan ikke sætte den mentale sundhed på formel. Det er helt individuelt, hvilke specifikke aktiviteter det kræver for dig.

I Holmsø kan du det hele

Vil du holde din hjerne på tæerne? Holmsø Boligresorts er et bofællesskab for dig over 55, der ønsker at leve en aktiv og social tilværelse. Og der er rig mulighed for at holde både din krop og hjerne i gang. Som beboer bliver du en del af et fællesskab, hvor en aktivitetsvært hjælper med at facilitere en lang række både fysiske og sociale aktiviteter. Så du kan bevæge dig, få nye, tætte relationer og fastholde en stærk mental sundhed langt op i årene.

Oplev. Hver dag. Drømmer du om at flytte fra din nuværende bolig til noget mindre, mere praktisk og seniorvenligt? I Holmsø skal du ikke tænke på praktisk og krævende vedligehold. Vores boligresorts er tilpasset behovet for en aktiv og social seniortilværelse. Udover din egen private lejlighed også adgang til en lang række ekstraordinære fællesfaciliteter, så du kan nyde livet med de fysiske og sociale aktiviteter, som du sætter mest pris på. Læs mere om faciliteterne

Måske du også kunne været interesseret i 

Flot omtale af Holmsø Boligresorts

15 maj 2024

"Det er som om man er på ferie!" Vi har fået flot omtale med både forsiden og to store artikler i "Erhvervsmagasinet Vækstjylland". 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.