Indsatser mod ensomhed virker

Det er muligt at gøre en forskel for mennesker, der føler sig ensomme. Det viser en stor kortlægning af indsatser mod ensomhed, som Mary Fonden har gennemført.

Ensomhed er et massivt samfundsproblem, der i dag påvirker over 100.000 ældre negativt. Det er nemlig sent i livet, at ensomheden stiger mest.

Derfor er opmærksomheden omkring ensomhed og de sociale og sundhedsmæssige konsekvenser, der følger med, vokset markant de seneste år. Mary Fonden har foretaget en stor undersøgelse af ensomhedsområdet, og kortlægningen slår fast, at indsatser mod ensomhed virker. Uanset om der er tale om behandling eller at hjælpe folk med at opbygge et socialt netværk.

Fællesskabet er et værn mod ensomhed

Ens sociale relationer får særlig stor betydning, når livet ændrer sig. Det kan være, når man forlader arbejdsmarkedet, bliver skilt eller mister en partner. Her giver fællesskaber støtte, tryghed og opbakning i en periode af livet, hvor man er mere udsat for at glide væk fra relationerne og opleve følelsen af ensomhed.

Fællesskaber findes mange steder. Til fritidsaktiviteterne i det lokale foreningsliv. Med naboerne på din vej eller i din opgang. Og i bofællesskaber med mennesker, der er samme sted i livet.

Et seniorbofællesskab kan være en vej for dig ind i nye fællesskaber og til nye relationer og venskaber fulde af gode stunder og sjove oplevelser. Det har vi som mennesker brug for hele livet.

Seniorbofællesskaber øger livskvaliteten

En analyse fra Realdania fortæller samme klare budskab. Gode sociale relationer har stor betydning for, at vi oplever livskvalitet, og hele 93 % af beboerne i seniorbofællesskaber fortæller, at de oplever øget livskvalitet. Samtidig oplever 75 % bedre sociale relationer.

Bor du i seniorbofællesskab, har du nemlig tættere og mere aktive naborelationer end dem i andre boformer, og derfor kan det at bo sammen med andre afhjælpe ensomhed.

Aktivitetsvært hjælper fællesskabet på vej

I Holmsø Boligresorts er der rig mulighed for at knytte bånd på tværs af husnumrene, men intet tvunget fællesskab. Hver beboer har sin egen lejlighed af gedigne materialer, og alt socialt samvær foregår på egne præmisser.

Vi har ansat aktivitetsværter, der hjælper med til, at fællesskabet lykkes. På den måde har beboerne altid en hjælpende hånd til at få stablet arrangementer på benene. Det er med til at styrke den enkeltes ansvarsfølelse og den samlede sammenhængskraft.
Vibeke Harlund
Vibeke Harlund
Ledende aktivitetsvært og konceptansvarlig

Måske du også kunne været interesseret i 

Flot omtale af Holmsø Boligresorts

15 maj 2024

"Det er som om man er på ferie!" Vi har fået flot omtale med både forsiden og to store artikler i "Erhvervsmagasinet Vækstjylland". 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.