Det skal du huske, når du flytter

Det kan føles som tusinde ting, du skal have styr på, når du skal flytte. Men fortvivl ikke. Vi har samlet et overblik til dig her.

1) Planlæg flytningen

Når du skal flytte, er det en god idé at planlægge flytningen i god tid. Sørg for at købe flyttekasser og pakke ned i god tid. Overvej også, hvilken hjælp du har behov for i forbindelse med flytningen. Måske kan du få hjælp af familie og venner. Eller måske skal du hyre et flyttefirma til at stå for det hårde arbejde. Hvis du er ude i god tid, har du også tid til at få tilbud fra flere forskellige flyttemænd.

2) Ændring af folkeregisteradresse

Det mest væsentlige, du skal huske, når du flytter, er at melde flytningen til folkeregistret. Du skal seneste melde din flytning til din kommunes folkeregisterkontor senest fem dage efter, at du er flyttet. Dog tidligst 1. maj 2023. Du kan melde din flytning her.

Når du registrerer din nye adresse hos folkeregistret, får alle offentlige instanser og PostNord automatisk besked.

3) Giv besked om adresseændringen

Det er almindeligt, at din bank og forsikringsselskab automatisk får besked om din flytning. Men det er ikke altid tilfældet, så du bør altid forhøre dig hos dem, hvis du er i tvivl.

Derudover er der en række steder, hvor det kan være relevant at anmelde din flytning til. Det kan eksempelvis være:

a) Blodbank
b) Diverse abonnementer
c) Forsyningsselskaber – el, vand, varme og gas
d) Fritidsaktiviteter
e) Læge – hvis du beholder den samme
f) Tandlægen
g) Telefon-, TV- og internetleverandører

4) Skift evt. læge

Du skal skifte læge, hvis du flytter mere end 15 km. væk fra din nuværende læge.

Du har mulighed for at skifte læge, når du melder flytning via din kommunes hjemmeside eller via Borger.dk. Når du skifter adresse, får du vist en oversigt over de læger, du kan vælge imellem. Du behøver ikke at foretage sig noget, hvis du vil beholde din nuværende læge. Læs mere om skift af læge her.

5) Aflæs el, gas, vand og varme

Inden du flytter fra din nuværende bolig, skal du aflæse dine målere og indsende til dine forsyningsselskaber. Det kan du gøre over nettet. Har du fjernaflæste målere, er det stadig en god idé at aflæse din elmåler. På den måde er du sikker på, at du kun kommer til at betale for dit eget forbrug.

6) Ansøg evt. om boligstøtte

Når du flytter i en lejebolig, kan du søge boligstøtte. Hvor meget du kan få – og om du overhovedet kan få boligstøtte – afhænger af husstandens samlede indkomst. Der er forskellige regler, der gør sig gældende på området, og det kan ofte være svært at vurdere, hvor meget du kan få.

Er du i tvivl, kan du altid forsøge at indsende en ansøgning til Udbetaling Danmark, som efterfølgende vil vurdere, om du opfylder kravene eller ej. Din ansøgning kan først blive behandlet, når du har anmeldt din flytning til folkeregistret.

7) Tjek dine forsikringer

Når du flytter, risikerer du, at der skal foretages ændringer i din indboforsikring. Det gør sig eksempelvis gældende, hvis du flytter i en anden form for bolig eller til en anden kommune. En flytning kan også være en kærkommen lejlighed til at tjekke, om du kan få en bedre og billigere forsikring hos et andet selskab.

8) Tjek TV og internet

Når du skal flytte, så undersøg, hvordan du kan se tv på din nye adresse. Norlys lægger fibernet ind i din lejlighed, og du får adgang til det via teknikrummet. Du kan se en oversigt her.

Flot omtale af Holmsø Boligresorts

15 maj 2024

"Det er som om man er på ferie!" Vi har fået flot omtale med både forsiden og to store artikler i "Erhvervsmagasinet Vækstjylland". 

Hverdagen i Holmsø

23 november 2023

Efter en helt fantastisk åbningsfest i sommers, er der nu fuld gang i hverdagen i Holmsø og inden længe er alle beboerne flyttet ind i deres nye lejligheder.